Múltkor találtam egy remek oldalt www.joyofbaking.com . Az oldalon nemcsak kategorizált, fényképes receptek, hanem videoreceptek is találhatók.
Innen származik az eredetileg "melting moments" - "olvadó pillanatok" névre hallgató aprósütemény. A sütemény sem tojást, sem adalékanyagot nem tartalmaz és hiphopp elkészíthető. Állítólag több hétig is eláll, de akkor érdemes dupla-tripla adagot készíteni, mert gyorsan elfogy. Ebből az adagból kb. 30 darab lesz.
Jó olvadozást!
Hozzávalók:
Innen származik az eredetileg "melting moments" - "olvadó pillanatok" névre hallgató aprósütemény. A sütemény sem tojást, sem adalékanyagot nem tartalmaz és hiphopp elkészíthető. Állítólag több hétig is eláll, de akkor érdemes dupla-tripla adagot készíteni, mert gyorsan elfogy. Ebből az adagból kb. 30 darab lesz.
Jó olvadozást!
Hozzávalók:
20 dkg liszt
23 dkg puha vaj
3 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
6 dkg étkezési kukoricakeményítő
negyed teáskanál só
kb. 6 dkg porcukor + 1 vaníliás cukor a "bundázáshoz"
sütőpapír
gáztepsi
Elkészítési idő:
30 perc
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat (liszt, étkezési keményítő, só) egy tálban összekeverem.
- A vajat a cukrokkal kézi mixerrel kb. 2 perc alatt habosra keverem.
- Hozzáadom a száraz hozzávalókat és még addig keverem a robotgéppel, amíg összeáll a tészta.
- Ekkor lefedve mehet a tészta a hűtőszekrénybe 1-2 órára vagy addig, amíg ráérünk kisütni.
- A sütőt 180 fokra előmelegítem.
- A tésztát kettéosztom, majd mindkét adagot kb. 2 cm-es hengerré formálom.
- A hengereket 2 cm-es darabokra vágom, majd gömbökké formálom.
- A gömböket sütőpapírral bélelt gáztepsibe helyezem és 10-15 perc alatt megsütöm (addig kell sütni, amíg éppen elkezd barnulni).
- A süteményt 4-5 percig állni hagyom, majd vaníliás porcukorba forgatom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése