Aki gyorsan elkészíthető, különleges süteményre vágyik, annak ajánlom ezt a marokkói hangulatú süteményt.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
20 dkg magozott datolya
15 dkg puha vaj
8 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
késhegynyi só
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
20 dkg finomliszt
fél teáskanál őrölt fahéj
5 dkg darált mandula
5 dkg aprított étcsokoládé
5 dkg mazsola
1 evőkanál rum
2 evőkanál meleg víz
a tetejére kakaómáz
sütőpapír
30x20 cm-es tepsi
Elkészítési idő:
40 perc
Elkészítés:
- A mazsolát 1 evőkanál rum és 2 evőkanál meleg víz keverékébe beáztatom.
- A datolyákat először félbevágom, majd felaprítom.
- A sütőt 180 fokra előmelegítem.
- A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a citrom levét és héját és a tojásokat kézi mixerrel habosra keverem.
- Beleöntöm a beáztatott mazsolát (a rumot és a vizet is!).
- Hozzászitálom a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet, valamint a mandulát, a csokoládét és a felaprított datolyát.
- Az egészet összekeverjük.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a tésztát belesimítjuk.
- A sütőben középen 15-20 percig sütjük.
- A süteményt rácson hagyom kihűlni, majd bevonom a kakaómázzal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése