Oldalak

2011. április 3., vasárnap

Datolyás sütemény

Aki gyorsan elkészíthető, különleges süteményre vágyik, annak ajánlom ezt a marokkói hangulatú süteményt.


Hozzávalók:

20 dkg magozott datolya
15 dkg puha vaj
8 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
késhegynyi só
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
20 dkg finomliszt
fél teáskanál őrölt fahéj
5 dkg darált mandula
5 dkg aprított étcsokoládé
5 dkg mazsola
1 evőkanál rum
2 evőkanál meleg víz

a tetejére kakaómáz

sütőpapír
30x20 cm-es tepsi

Elkészítési idő:

40 perc
 

Elkészítés:

  1. A mazsolát 1 evőkanál rum és 2 evőkanál meleg víz keverékébe beáztatom.
  2. A datolyákat először félbevágom, majd felaprítom.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
  4. A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a citrom levét és héját és a tojásokat kézi mixerrel habosra keverem.
  5. Beleöntöm a beáztatott mazsolát (a rumot és a vizet is!).
  6. Hozzászitálom a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet, valamint a mandulát, a csokoládét és a felaprított datolyát.
  7. Az egészet összekeverjük.
  8. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a tésztát belesimítjuk.
  9. A sütőben középen 15-20 percig sütjük.
  10. A süteményt rácson hagyom kihűlni, majd bevonom a kakaómázzal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése